Voor u als familie of naaste
U springt graag bij zodat uw (groot)ouders, tante, oom, goede vriend of buur thuis kan blijven wonen. Daar waar iemand zich het beste voelt. Mantelzorgen kan gaandeweg lastiger te combineren zijn met uw privéleven of uw werk. Uw vrije tijd en uw vrienden. Dat kan een (te) zware belasting worden en spanningen geven. Een inwonende hulp in huis geeft rust voor alle betrokkenen; er is altijd iemand in huis die de cliënt ondersteunt en optimale zorg verleent in samenwerking met de vertrouwde thuiszorgmedewerkers en de eigen arts. En u kunt blijven mantelzorgen zoals u dat wilt.
Lees op deze pagina over:

Noaberschap toen en nu
Nog niet zo lang geleden - en nu nog wel - was het een bekend fenomeen op het platteland. Familieleden, buren en andere naasten die naar elkaar omzagen. Elkaar hielpen in tijden van geluk, ziekte, nood en verdriet. Heuglijke momenten zoals geboortes, verjaardagen en jubilea met elkaar vierden. Van elkaars post of bloemen en planten verzorgen tijdens vakanties, tot elkaar bijstaan bij een overlijden: je wist wat je aan elkaar had.
Tijden veranderen. Er is een groeiend aantal tweeverdieners. Het werkterrein is niet langer buurtgebonden, maar strekt zich wereldwijd uit. Met als gevolg dat steeds meer mensen te maken krijgen met mantelzorg. In Nederland geven maar liefst één op de drie Nederlanders mantelzorg, zo blijkt uit cijfers van Mantelzorg.nl. Zij ondersteunen (chronisch) zieke mensen die ondersteuning nodig hebben. Het zijn vaak familieleden, vrienden, kennissen, buren of andere naasten die deze zorg op zich nemen. Mantelzorg kan op den duur een (te) zware belasting zijn, zowel agenda-technisch, als mentaal en fysiek. Mantelzorg.nl stelt dat bijna 460.000 mantelzorgers in Nederland zich zwaar belast voelen.
Het Nieuwe Noaberschap 2.0
Samen met zorgverleners en naasten
Met het ‘Nieuwe Noaberschap’ wil Zorg in Huis het naar elkaar omzien, het bekommeren om een ander, het zorgen voor mensen weer herintroduceren. Sterker nog: de noaberplicht zelfs versterken. Samen met de u al bekende zorgverleners; het team thuiszorgmedewerkers uw arts en uw fysiotherapeut.
Samen zorgen we ervoor dat mantelzorgers – zoon, dochter, kleinkind, buren of vrienden op een prettige manier kunnen mantelzorgen. Op een manier die niet ten koste van hun privéleven gaat. Dat zij (weer) gewoon bij u langs kunnen komen om eens iets met u te ondernemen. Een wandeling door het park of het bos. Een spelletje. Of het drinken van een kop koffie of thee. Een borrel. Zelfs mét hapjes. Omdat er weer tijd voor is.

Hoe doet Zorg in Huis dat?
"Uw Zorg in Huispartner voor zorg bij u thuis”
Inwonende hulp in huis
Zorg in Huis ondersteunt mensen die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen – vanwege hun leeftijd of omdat ze ziek zijn – met een inwonende hulp in huis. Een bekend concept in de regio’s Achterhoek en Twente, waar onze oorsprong ligt. Het is nog niet zo heel lang geleden dat één of meerdere mensen die hielpen in het gezin bij boeren of fabriekseigenaren vaak inwoonden. Vergelijkbaar met de au pair in de grote steden. De inwonende hulp is als het ware een gespecialiseerde zorg-au pair. Iemand die begeleidt, ondersteunt en dag en nacht aanwezig is.
In overleg en afstemming met zorgverleners
Als Zorg in Huis zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met zorgverleners, van thuiszorgmedewerkers tot fysiotherapeuten, van huisartsen tot specialisten ouderengeneeskunde.
In overleg en in afstemming met thuiszorgmedewerkers en artsen, zodat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Door op deze manier samen te werken krijgt de cliënt de optimale zorg die past bij de situatie. Bovendien dragen we – door onze krachten te bundelen - een steentje bij om de zorg te ontlasten.
Anne is altijd op de achtergrond
Zorg in Huis werkt als bemiddelingsbureau samen met gerenommeerde partners, die in Duitsland en Zweden al succesvolle ervaring hebben met deze manier van werken. De inwonende hulp woont voor een periode van zes tot acht weken in huis. Daarna wisselt de inwonende hulp met een andere deskundige uit het team en komt – als dat nodig en gewenst is – na een periode van zes tot acht weken weer terug. Daarbij geldt nadrukkelijk de eis dat de inwonende zorgverlener minimaal Duits of indien gewenst Engels spreekt. Daarnaast kunt u altijd terugvallen op Anne, een ervaren professional die op de hoogte is van uw situatie en in contact staat met uw zorgverleners.
Rust en ruimte
De dienstverlening van Zorg in Huis geeft rust en ruimte. De inwonende hulp zorgt ervoor dat uw familielid of naaste zo prettig mogelijk thuis kan blijven wonen. In overleg met de cliënt, mantelzorger(s), thuiszorgmedewerkers en uw eigen arts. Als mantelzorger hoeft u niet meer 24/7 te denken of alles wel goed gaat met degene voor wie u mantelzorger bent. Dat geeft rust. Zo leert de ervaring.
Zorg in Huis in het kort
- Veilig en vertrouwd thuis blijven wonen, met inwonende hulp
- Uitsluitend betrouwbare, gekwalificeerde en ervaren medewerkers
- Dag en nacht één aanspreekpunt, één contactpersoon, één vertrouwd gezicht
- Een vertrouwd en betrouwbaar iemand in huis geeft rust. Voor iedereen
- Een inwonende hulp woont echt bij de cliënt thuis. Altijd in de buurt.
Benieuwd naar uw mogelijkheden?
Neem contact met ons op